Bihać: U župi sv. Ante Padovanskoga organiziraju i duhovne obnove

Župom sv. Ante Padovanskoga u Bihaću odnedavno upravlja novi župnik fra Bono Tomić, a pomaže mu župni vikar fra Mario Plavčić. Novi svećenici na ovim dužnostima naslijedili su dosadašnjeg župnika fra Antu Zrakića i župnog vikara fra Marija Katušića. Novoimenovani župnik fra Bono Tomić kaže kako će njihov prioritet u službi biti duhovni rad s vjernicima – pastoral. Osim kateheza i rada s mladima i djecom, redovite aktivnosti, kao i dosad, bit će svete mise koje se redovito održavaju, a organizirat će i duhovne obnove za vjernike. Fra Bono Tomić, bihaćki župnik, i fra Mario Plavčić, župnik vikar u župi sv. Ante Padovanskog, u Bihaću su u službi od sredine srpnja i, kako kažu, još se upoznaju sa stanjem u njoj.

– Osjećam da je možda neznanje o osnovnim postulatima i temeljima vjere prisutno i ovdje u župi Bihać. Stoga ćemo, sigurno početkom došašća, u vremenu priprave za Božić, organizirati ovdje duhovnu obnovu. Vjerujem da će se ljudi odazvati u velikom broju, osim Bišćana i vjernika naše župe, te da će doći i vjernici iz okolnih župa, pa čak i iz RH. Ova župa je posvećena svetom Anti Padovanskom. Svete mise su ovdje nedjeljom, a održavaju se i radnim danima. Naravno, u ovom razdoblju ljetnoga računanja vremena, mise su u 18 sati, a nedjeljom održavamo tri sv. mise, najčešće u župnoj crkvi u 8 i 11 te u podružnim crkvama u Kraljama i Golubiću, a povremeno imamo sv. mise nedjeljom i u Vedrome Polju. Sa župnim vikarom fra Marijom Plavčićem dat ću sve od sebe i učiniti što mogu. Tu smo poslani da budemo prvenstveno s vjernicima, kaže fra Bono Tomić. U posljednjem župnom izvješću za Provincijski kapitul doskorašnji župnik fra Anto Zrakić je napisao kako u župi sv. Ante Padovanskoga u Bihaću živi 2208 vjernika.

Fra Bono Tomić pretpostavlja kako je do te brojke došao prilikom blagoslova kuća. – Mi ćemo i ove godine imati blagoslov kuća, pohodit ćemo naše obitelji i pomoliti se za njih. Župnik vikar i ja na terenu ćemo uz pomoć naših suradnika sagledati situaciju i pokušati doći do nekog, još pouzdanijeg broja, kaže župnik.

vecernji.ba

Related posts