Bihać: Posjeta osnovaca MUP-u

Osnovci Osnovne škole „ Gata – Ilidža – Vrsta“ u pratnji svoji nastavnika, posjetili su Ministarstvo unutrašnjih poslova gdje su ih dočekali Komesar policje, generalni inspektor policije Mujo Koričić sa svojim saradnicima.

Policijski službenici, proveli su peteset učenika kroz službene prostorije MUP USK-a, koji su imali priliku vidjeti sve organizacione jedinice te se pobliže upoznati sa poslovima policijskih službenika.

Tokom posjete, osnovci su pokazali veliki interes za policijski posao a na njihova mnogobrojna znatiželjna pitanja policijski službenici su vrlo rado odgovarali.

Ovakve i slične posjete tradicionalno se realiziraju u okviru projekta “Rad policije u zajednici” i jedan su od vidova saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a sa građanima.

Uprava policije zahvaljuje učenicima i nastavnicima Osnovne škole „ Gata- Ilidža – Vrsta“ na posjeti i iskazanom velikom interesu koji su pokazali za ovaj častan i težak posao , u nadi da će se ovakav vid suradnje u budućnosti nastaviti na obostrano zadovoljstvo.

Related posts