Bihać: Palio vatromet na svadbi pa zaradio prekršajnu prijavu

Dana 06.08.2018 godine u 00,30 sati putem telefona dežurna služba I Policijske uprave PS Bihać, zaprimila je dojavu od strane više uznemirenih građana koji su tom prilikom prijavili upotrebu pirotehničkih sredstava u vidu vatrometa koji je organiziran na parking prostoru hotela „Park“ lociranog u ulici Petog Korpusa, Grad Bihać.

Na lice mjesta upućena policijska patrola PS Bihać, koji su na parking prostoru zatekli lice S. A. rođen 1967. u Bihaću, gdje je i nastanjen u ulici Vinička bb, Grad Bihać, sa kojim su obavili razgovor, te im je isti saopćio da je on izvršio paljenje pirotehnički sredstava-raketa povodom svadbe koja se održavala u prostorijama hotela „Park“, Grad Bihać.

Nakon prikupljenih informacija, te utvrđivanja svih činjenica i okolnosti kako je došlo do ispaljivanja pirotehničkih sredstava, te zbog toga što lice S. A. rođen 1967. u Bihaću, nije imalo potrebno odobrenje za takvu vrstu zabave protiv gore spomenutog lica zbog narušavanja JRiM „Ko pali raketu, petardu ili sličan eksplozivni ili zapaljivi materijal na način kojim se izaziva uznemirenost građana“ sačinjen je i uručen prekršajni nalog uz prihvaćanje odgovornosti istog.

cazin.net

Related posts