Bihać: Obilježena 23. godišnjica pogibije proslavljenog komandanta

Dvadeset treću godinu zaredom članovi porodice, prijatelji, ratni saborci, te predstavnici gradskih i kantonalnih vlasti polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na mezarju Humci prisjetili su se tužne godišnjice pogibije ratnog komandanta Jasmina Kulenovića – Havarije.

Nekadašnji Jasminovi saborci prisjetili su se ratnog puta proslavljenog komandanta koji je život je izgubio na velikokladuškom dijelu ratišta u području Podzvizda 10. januara 1995. godine, na dužnosti komandira Pete izviđačko diverzantske čete “Havarija”.

U svojim obraćanjima Hamdija Abdić, ratni komandant 502. Viteške brigade, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća i Husein Rošić, premijer USK-a, kazali su da je Jasmin svoj patriotizam i ljubav prema svome narodu i državi BiH ispoljavao svojim herojstvom, hrabrošću i odlučnošću da odbrani tadašnji Bihaćki okrug.

Za iskazanu hrabrost i požrtvovanje naredbom Generalštaba ARBiH 18. 03. 1994. kada je obavljao dužnost komandanta bataljona 501. brigade, dodijeljeno mu je najviše ratno priznanje značka “Zlatni ljiljan”, a posthumno je proizveden u čin majora Armije BiH, saopćeno je iz Grada Bihaća.

Related posts