Bihać: Obilježena 22.godišnjica pogibije Jasmina Kulenovića-Havarije

U prisustvu porodice, prijatelja, ratnih saboraca i predstavnika grada Bihaća i Vlade USK-a , danas je polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na mezarju Humci obilježena godišnjica pogibije Jasmina Kulenovića- Havarije.

Proslavljeni ratni komadant život je izgubio na velikokladuškom dijelu ratišta u području Podzvizda 10. januara 1995.godine, na dužnosti komandira Pete izviđačko diverzantske čete „Havarija“. Kako su danas istakli preživjeli saborci , Jasminovo herojstvo, smjelost i hrabrost bili su podstrek svim borcima 5.korpusa Armije R BiH da još odlučnije se bore za slobodu svoje države BiH.

Ističući da je pogibijom Jasmina Kulenovića grad Bihać ostao bez velikog heroja i patriote, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća i Husein Rošić, premijer USK-a, zahvalili su porodici i ratnim saborcima što obilježavaju svake godine tužnu godišnjicu i ne dozvoljavaju da se u današnjim vremenima, kada se ponovo bude neke fašisoidne ideje iz manjeg bh.entiteta, ne zaboravi herojstvo i žrtva svakog patriote i branioca države Bosne i Hercegovine.

Za iskazanu hrabrost i požrtvovanje naredbom Generalštaba ARBiH 18.03.1994. kada je obavljao dužnost komadanta bataljona 501. brigade, dodijeljeno mu je najviše ratno priznanje značka „Zlatni ljiljan“, a posthumno je proizveden u čin majora Armije BiH.

Related posts