BBI banka dodijelila stipendije za stotinu učenika i studenata iz Bihaća

BBI banka upriličila je u subotu u Bihaću svečanu dodjelu stipendija za stotinu učenika i studenata iz Fonda “Saleh Kamel”.

BBI banka projekat dodjele 500 stipendija za djecu bez jednog ili oba roditelja u BiH realizuje uz podršku filantropa šeika Saleha Kamela, osnivača i vlasnika Al Baraka grupacije.

-Ovo je kontinuirani proces u kojem smo za četiri godine podijelili oko četiri miliona konvertibilnih maraka za stipendije. Ponosan sam što BBI od svog osnivanja na različite načine i u kontinuitetu promovira i podržava edukaciju i obrazovanje. Kao društveno odgovorna institucija, nastojimo davati svoj doprinos razvoju svih regija BiH, te smo izuzetno radosni zbog podrške koju pružamo obrazovanju regije sjeverozapadne BiH i Bihaća. Također, ovdje želim naglasiti da dajemo prednost najboljima, onima koji imaju znanje i koji ostvaruju najbolje rezultate te podržavamo stručnost. Vama dobitnicima stipendija želim poručiti da istrajete na ovim principima i dajete prednost najboljima, poručio je Amer Bukvić, direktor BBI banke.

Dobitnicima se obratio i Adis Muharemović, ministar obrazovanja Unsko-sanskog kantona.

-Ovakvi projekti dokaz su da BBI banka društveno odgovorna institucija i jedna od rijetkih banaka koja ulaže u obrazovanje mladih, kazao je Muharemović, saopćeno je iz BBI banke.

Profesor Izet Terzić u ime Islamske zajednice BiH zahvalio se donatorima sredstava.

-Nisam primijetio da neka druga banka daje stipendije ovdje u Bihaću, stoga sam veoma zahvalan BBI banci i ovom lijepom i veoma važnom projektu, rekao je.

Dijan Šumar, student četvrte godine Tehničkog fakulteta iz Bihaća i Tea Smlatić, studentica master studija u Beču zahvalili su se donatorima u ime svih dobitnika. Tom prilikom istakli su da finansijska podrška u iznosu od 100 američkih dolara mjesečno nije zanemarljiva i da dobro dođe svakom učeniku i studentu.

Nakon dodjele stipendija u Bihaću, upriličena je i promocija monografije “Vrijeme Fatme”, čiji je izdavač Asocijacija žena Fatma BiH. Promotor monografije bila je Dijana Begović, koja je istakla kako je monografija rađena tri godine i donosi prikaz rada Asocijacije Fatma, kroz volontersko djelovanje hiljadu žena iz cijele BiH. Asocijacija je pokrenuta kako bi, u odgoju i obrazovanju, pomogla ženama i djeci koja su ostala bez očeva.

(Faktor.ba)

Related posts