Baždarević: Navijači žive u nerealnom svijetu, koje velike igrače osim Džeke i Pjanića imamo?

Sudbina Mehmeda Baždarevića na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine još je nepoznata.Dok mediji traže njegovog nasljednika, iz Fudbalskog saveza BiH mudro šute. Hoće li Meša zbog neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali i prethodnog neodlaska na EURO, platiti glavom, ili će dobiti još jedan mandat, nije poznato. Zna se jedino da mu je istekao ugovor sa krovnom kućom bh. fudbala.

– Priča se o još jednom neuspjehu, ali uzevši u obzir samo moj mandat, ovo je tek prvi – rekao je Baždarević u intervjuu za Goal.

Budućnost Zmajevima nosi nove izazove, B grupu Lige nacija i Evropsko prvenstvo 2020. godine. Na pitanje očekuje li poboljšanja u novom ciklusu Baždarević je rekao:

– Da, naravno da će biti bolje. Neki stariji igrači će se oprostiti, ali imamo neke mlade snage koje rastu i koje su već dobijale priliku. Imat ćemo konkurentnu ekipu u idućim kvalifikacijama.

Pojašnjavajući na koje je starije igraće mislio, Baždarević je spomenuo 33 – godišnjeg Senada Lulića , Salihovića i već penzionisanog Spahića.

Sljedeće je pitanje bilo vezano uz nastavak njegove karijere na klupi reprezentacije.

– Zašto ne bih bio motiviran za nastavak vođenja reprezentacije?! Unatoč negativnom rezultatu, mislim da smo napravili dobar posao. Ali ukoliko ne budem trener, život ide dalje. Moja strast prema fudbalu ostaje nepromijenjena. Bile su ovo dvije vrlo plodne godine za mene i žarko želim nastaviti s ovim. Ako ne s BiH, onda negdje drugdje.

Na kraju nije propustio komentirati ponašanje huligana koji su na posljednjoj utakmici kvalifikacija protiv Estonije u Tallinnu prekinuli utakmicu zasuvši teren pirotehničkim sredstvima.

– Navijači su vidno frustrirani, ali oni žive u nekom nerealnom svijetu. Ne gledaju stvari onako kakve jesu. U prošlosti smo polagali previše nade u našu nacionalnu vrstu zaneseni odličnom generacijom igrača koju smo imali. Nismo predvidjeliodlazak tih igrača i danas plaćamo cijenu toga. Danas, osim Džeke i Pjanića, koje velike igrače imamo? Nema više generacije Misimovića, Barbareza… Vjerujem da, kad si navijač, moraš ostati uz svoj tim i u teškim vremenima – zaključio je Baždarević.

Related posts