Baždarević: I srcem i glavom svih 90 minuta za pobjedu nad Belgijom

Tražit ćemo rezultat, pobjedu i voljeli bi da se tradicija utakmica s Belgijom na našem terenu nastavi, rekao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

BiH nikada nije izgubila od Belgije na svom terenu, a u ukupno sedam dosadašnjih susreta tri puta je pobijedila, isto toliko puta izgubila, te je jedan meč završen remijem.

“Moramo sutra pokazati želju i htjenje, te dobro lice, da damo sve od sebe i ostvarimo rezultat koji želimo”, istakao je Baždarević te, kako javlja Anadolu Agency (AA), dodao:

“Svih 90 minuta morat ćemo igrati ‘sa srcem i glavom’, da odigramo dobar fudbal protiv jake ekipe. Imamo dovoljno snage i volje i kvaliteta iako smo oslabljeni da sutra pokažemo pravo lice.”

Naglašava “vremenski uslovi mijenjaju puno što smo zamislili”.

“Ukoliko kiša nastavi padati, imat ćemo puno problema, bit će puno teže igrati i nama i njima, jer težak teren iziskuje i više grešaka…”, kazao je Baždarević.

Utakmica devetog kola grupe “H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” BiH – Belgija igra se sutra, 7. oktobra, od 18 sati na stadionu “Grbavica” u Sarajevu. BiH za nastavak nade i plasman u baraž mora pobijediti, dok su Belgijanci već ovjerili plasman na SP.

 

Related posts