Balašević na genijalan način odgovorio članu žirija “Ja imam talenat“

Stefan Đurić, to jest Rasta Kavali, dio je žirija šoua “Ja imam talenat“ zajedno sa Anom Nikolić, Danicom Maksimović i Srđanom – Žikom Todorovićem.

Vjerovatno smatrajući da mu članstvo u žiriju daje za pravo da komentariše umjetnike čiju karijeru i djelo niko ne dovodi u pitanje, Rasta, koji ima samo 27 godina, nakon izvođenja jednog takmičara koji se predstavio sa pjesmom Đorđa Balaševića, rekao je:

– Meni se nije svidjelo što si izabrao Balaševića, ja ga ne volim. To je meni nekakav rep u pokušaju. To niti je muzika niti je rep. Ali ti si donio emociju i energiju i meni dosadnu pjesmu učinio zanimljivom – rekao je Rasta i ostao živ.

Inače, Rastine najpoznatije pesme su “Kavali“, “Kavasaki“ i “Habibi“, s tim što on u njima ne pejva, već repuje ili recituje. Zanimljivo je da se ove numere izrađuju uz pomoć auto-tjuna, studijskog trika koji glas dovodi do savršene note dok se na nastupima izvode uz pomoć matrice.

Blic je kontaktiro kćerku Đorđa Balaševića, Jelenu Balašević i zamolio je za komentar njenog oca ovim povodom, Jelena je prvo pomislila da se radi o šali, a onda je i prenijela komentar.

– Nekima se čini da su moje pjesme sve iste. Shvatam ih potpuno. Meni su, na primjer, Einstainove formule sve iste… Nismo svi svemu dorasli – glasio je Balaševićev komentar, što je ujedno i citat iz njegove knjige “Dodir svile“.

Primjera radi, mladi Stefan nije bio ni rođen kada je Balašević počeo karijeru, a od čega se ove godine navršava tačno 35 godina.

Podsjetimo, Balašević je krajem prošle godine održao koncert u prepunoj Areni, a nedavno i u prepunom “Spensu”.

U krajnjem slučaju, neumjesno je da mladić koji je najpoznatiji po tome što se oženio estradnom umjetnicom koja je poznata po tome da često nastupa uz plejbek govori o nečijoj karijeri kojoj nije dorastao ni po godinama ni harizmom, ali ni talentom.

blic.rs

Related posts