Audi Q5 sa Interpolove zloglasne liste skrivali u Foči?

Audi Q5 za kojim Interpol duži vremenski period traga zbog sumnje da je korišten prilikom teških krivičnih djela, pronađen je u mjestu Tjentište kod Foče.

Također, dvije osobe su privedene na saslušanje u policiju zbog sumnje da su umiješane u sumnjive poslove.

Kako je saopćeno iz CJB Istočno Sarajevo, automobil je pronađen nakon pretresa, koji su obavljeni u kući i pomoćnim objektima koje koristi D. Ž. u mjestu Tjentište, na osnovu naredbe Osnovnog suda Foča.

Policija je prethodno operativnim radom došla do saznanja da se u jednom od navedenih objekata nalazi vozilo za koje postoji osnov sumnje da je ukradeno u ranijem periodu. Tom prilikom u garaži je pronađen Audi Q5 za kojeg D. Ž . nije posjedovao odgovarajuću dokumentaciju.

On je policiji pojasnio da je automobil u vlasništvu njegovog kuma Z. P. iz Trebinja koji je odmah došao i policajcima predao originalan ključ od vozila. Tek tada su izvršene provjere kojima je utvrđeno da se vozilo nalazi na potragama Interpola zbog krivičnog djela prikrivanja.

Automobil je privremeno oduzet i deponovan na parking prostor Stanice javne bezbjednosti Foča, a dvojica muškaraca su privedena na saslušanje. Po ovlaštenju dežurnog tužioca policija preduzima potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju spomenutog događaja.

Da li je vlasnik vozila legalno kupio automobil kojeg potražuje Interpol ili je i sam umiješan u kriminalne radnje, pokazat će istraga koja je u toku.

Related posts