Apsolutni rekorder: Kako je Valter iz Sarajeva skupio nevjerovatnih 31.617 maraka saobraćajnih kazni?!

Sarajevska policija u nastavku kampanje oduzimanja vozila višestrukim povratnicima, oduzela je automobil još jednom rekorderu, koji za kazne duguje nevjerovatnih 31.617 maraka!

Radi se, kako saznajemo, o Valteru Osmanoviću (28) iz Sarajeva, porijeklom iz Srebrenika, koji je zatečen kako upravlja Fordom Escortom bez registarskih oznaka.

Uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da se radi o višestrukom povratniku u teškim prekršajima protiv sigurnosti javnog prometa, koji je u proteklom periodu uspio sakupiti ovaj nevjerovatan iznos.

-Na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu vozilo je privremeno oduzeto i do okončanja prekršajnog postupka bit će deponovano na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru – kazali su u MUP-u KS.

Osmanović je, inače, u medije dospio i prije tri godine, kada je sa suprugom i četvero djece podigao šator ispred zgrade Predsjedništva BiH, nakon što mu je rođak zapalio baraku u ulici Halida Kajtaza, a koju je kasnije srušila općinska vlast, jer se radilo o nelegalnom objektu.

Kuću mu je, inače, zapalio Đani Osmanović, koji je nedavno pronađen mrtav, u kući u neposrednoj blizini lokacije gdje se nalazila zapaljena baraka.

/faktor.ba

Related posts