Ancelotti ima prvu transfer metu: Mišljenja navijača Napolija mogla bi biti podjeljena

Nakon što se dugo vremena špekulisalo o njegovoj budućnosti, Ancelotti je preuzeo Napolitance i to je objavljeno samo nekoliko sati nakon otkaza Mauriziju Sarriju.

Obzirom da se radi o jednom od najvećih imena koja su ikada sjela na klupu Napolija, interes i očekivanja navijača su zaista velika. Naravno, prvenstveni cilj u sljedećoj sezoni je da se konačno pokuša osvojiti Scudetto i skinuti Juventus sa trona što je Sarriju zamalo pošlo za rukom ove sezone.

Za to će Napoliju svakako trebati i pojačanja, a italijanski mediji prenose kako je prvi cilj Ancelottija i vlasnika Aurelija De Laurentiisa napadač Mario Balotelli. Prvo su novine Libero i AreaNapoli pisale da Napoli želi Balotellija, a stvari su dodatno dobile na težini nakon što je Napoli na Instagramu zapratio ovog napadača.

Podsjetimo, ovaj napadač ima ugovor sa Nicom do kraja ove sezone, odnosno još narednih mjesec dana, a ranije se pisalo kako će gotovo sigurno napustiti klub. On je u Italiji već nosio dres Intera i Milana i Napoli bi mu bio treći klub. Zanimljivo, kako prenose italijanski mediji, njegova kćerka Pia već duže vrijeme živi u Napulju sa njegovom bivšom djevojkom Raffaellom Fico, pa se on i ranije povezivao sa Napolitancima.

Naravno, nekim navijačima Napolija se baš i ne bi svidjelo ovo pojačanje obzirom da se radi o fudbaleru koji ima dosta problema sa disciplinom, a posljednji put kada je igrao u Seriji A za Milan nije se baš proslavio formom.

sportsport.ba

Related posts