Ambasador Wigemark posjetio gradsku upravu Bihaća

Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU, ambasador Lars-Gunnar Wigemark posjetio je danas gradsku upravu Bihać i u razgovoru sa Davorom Župom, predsjedavajućim Gradskoga vijeća Bihać, upoznao se sa aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u Bihaću.

Istaknuvši da je posjeta ambasadora Wigemarka gradu Bihaću važna poruka i podrška lokalnoj vlasti u stvaranju uslova za daljnji privredni rast, predsjedavajući Župa upoznao je ambasadora Wigemarka sa projektima i planovima gradske uprave Bihaća koji za cilj imaju jačanje lokalne zajednice na putu države BiH ka euroatlanskim integracijama.

„Grad Bihać prepoznat je kao jedan od gradova koji stremi evropskim integracijama sa svojim ljudskim i prirodnim potencijalima, te geostrateškim položajem. Stoga sam ambasadora Wigemarka upoznao sa našim opredjeljenjem da poštujući demokratske principe, uvažavajući toleranciju, manjine i multietičnost napravimo uslove za daljnji razvoj Bihaća kao administrativnog sjedišta USK-a“- istakao je predsjedavajući Župa.

Related posts