Zmajevi večeras u Zenici protiv Austrije traže nove bodove

Trijumf iz Belfasta pravu vrijednost dobio bi u slučaju trijumfa reprezentacije naše zemlje nad Austrijom večeras na Bilinom polju u Zenici. Meč se igra s početkom od 20:45, a ako je vjerovati kladionicama – malu prednost ili ulogu blagog favorita ima bh. tim. Trijumf bi bio i krupan korak ka drugoj fazi Lige nacija. Igrači su svjesni važnosti, ai sam Prosinečki koji ima nešto šiti roster nada se dobroj igrai i rezultatu.

– Igramo kući i insistirat ću da imamo više loptu u posjedu. Austrija u posljednje vrijeme bilježi dobre rezultate, pobjeđuje i to je selekcija koja gaji presing. Ipak očekujem da ćemo moći izaći kroz igru, odnosno potpuno drugačiju utakmicu u odnosu na Sjevernu Irsku. Bilo bi super kada bismo imali šest bodova nakon prve dvije utakmice, bilo bi nam lakše. Motivisani smo, rekao je Prosinečki u najavi.

Osvrnuo se i na loše izdanje iz Belfasta.

– Igra u sredini je bila problem… Izgubili smo ono što nas je krasilo u prethodnih pet utakmica. Gubili smo puno lopti, stisli su nas, ali ćemo težiti da ovoga puta bude bolje. Priznajem da je Sjeverna Irska odigrala mnogo bolje, ali dešava se u fudbalu da takva ekipa ne pobijedi, zaključio je Robert Prosinečki, te je potvrdio da će Miralem Pjanić biti spreman za meč.

Osim Pjanića u startnoj postavi očekuju se Šehić, Todorović, Nastić, Zukanović, Šunjić, Krunić, Bešić, Duljević, Višća i kapiten Džeko.

fokus.ba

Related posts