ZLATKO DALIĆ NAJAVIO DRAMU NA WEMBLEYU: 'Bit će luda utakmica, ali ne može nama Engleska nikako uzvratiti! Možda oni žele da se nogomet vrati kući...'

Nakon dramatično izborene pobjede protiv Španjolske (3:2), hrvatska nogometna reprezentacija ostala je u igri za osvajanje prvog mjesta u skupini i plasman na završni Final Four Lige nacija, ali još uvijek može ispasti u niži rang natjecanja.

Hrvatsku na završni turnir na kojem će nastupiti pobjednici četiri skupine elitnog razreda vodi samo pobjeda i to protiv Engleske na Wembleyju. Tom su prigodom pred novinare izašli izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić.

Analizirali smo ih ranije i analizirat ćemo ih i večeras. Ipak, smatram da bi oni trebali više proučavati nas obzirom da smo bili bolji u prvoj utakmici, a u drugoj igrali neriješeno. Igramo u gostima, pred njihovim navijačima i sigurno će biti teško – rekao je Perišić, pa nastavio:

Mi smo koncentrirani na nadolazeće kvalifijacije i nadam se da ćemo pružiti predstavu kao i protiv Španjolske. Bit će ovo otvorena i luda utakmica s puno prilika.

S druge strane izbornik Zlatko Dalić smatra kako će Englezi biti još opasniji nego na Rujevici.

Reprektiram englesku reprezentaciju koja nas je namučila kako u Moskvi tako i na Rujevici. Čeka nas teška utakmica jer sada bi mogli biti još opasniji. Veći problem bi mogli biti mi, jer, igrali smo tešku utakmicu prije dva dana i nismo imali puno vremena za oporavak. Naša najveća snaga je čvrst, kompaktan blok. Njihova snaga je duga lopta, prekid i kontre – kazao je Dalić

Englezi su posebno ‘nabrijani’ na Hrvatsku?

– Ne treba nam veći motiv od utakmice na Wembleyju, jedan od najvažnijih stadiona na svijetu. Znam da engleski navijači žele da se ‘nogomet vrati kući’, to i zaslužuju, ali nama je motiv igrati za Hrvatsku i osvojiti prvo mjesto u skupini.

Na zanimljiv je način Dalić odgovorio na pitanje može li se Engleska sutra revanširati Hrvatskoj.

“Ne mogu oni nama uzvratiti. Ono je bilo polufinale Svjetskog prvenstva, a ovo je Liga nacija.”

Puno se pričalo o mogućem umoru naših reprezentativaca, hoće li igrači biti potpuno spremni nakon trošenja protiv Španjolske?

“Nadam se i vjerujem u to. To će bit problem, ali ne tražimo izlike i znamo da nam je cilj pobijediti i odigrati lijepo, zaključiti ovu godinu godinu na najljepši način”.

Najveća dilema ovoga je puta Jedvaj ili Pivarić? Tko će n apoziciju jevog beka nakon što je Jedvaj odigrao sjajno i uz to zabio dva gola Španjolskoj.

“Odlučili jesmo, ali reći ćemo sutra.”

Kratko je izbornik prokomentirao i izjave Dejana Lovrena koje su izazvale puno polemika u Španolskoj, ali i Engleskoj.

“Ja ću razgovarati s Dejanom i reći mu osobno što mislim, ali to nije za javnost. Svatko od nas ima svoje mišljenje.”

sportske.jutarnji.hr

 

Related posts