Završeno zasjedanje Predstavničkog doma, doprinosi i porez na dohodak čekaju dogovor

Iako je bilo najavljeno, večeras nije održana šesta sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. Prethodna, peta sjednica, okončana je oko 18 sati, nakon čega je predsjedavajući Mirsad Zaimović rekao da će poslanici naknadno biti obaviješteni o datumu narednog zasjedanja.

Na predloženom dnevnom redu šeste sjednice su: Prijedlog zakona o doprinosima, Prijedlog zakona o porezu na dohodak, Prijedlog zakona o računovodstvu i reviziji u Federaciji BiH, Prijedlog zakona o Registru finansijskih izvještaja.

Kako saznajemo, razlog odgađanja sjednice su različiti stavovi koalicionih partnera o prva dva zakona, zbog čega je potrebno dodatno usaglašavanje. Kao što smo već pisali, za poslanike HDZ-a sporno je oporezivanje svih dobitaka od klađenja i igara na sreću, bez obzira na dobitak, porezom na dohodak od 13 posto. S druge strane, saznajemo, SBB je nezadovoljan zbog smanjenja doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti sa 1,5 na jedan posto.

Na petoj sjednici Predstavnički dom primio je k znanju Informaciju o stanju na deponiji “Uborak” i Informaciju o poskupljenju plina.

oslobodjenje

Related posts