Zašto je izostalo usvajanje deklaracije podrške generalu Dudakoviću u GV Cazin

Postavljamo pitanje zašto se nije sazvala sjednica Gradskog vijeća Cazin i dala podrška uhapšenim i sudski procesuiranim pripadnicima 5. Korpusa na čelu sa generalom Dudakovićem!

Zašto moramo biti jedna od onih lokalnih zajednica koja to nije učinila? Pitamo predsjedavajućeg Vijeća Hozanovića i gradonačelnika Ogreševića zašto to ne dozvoljavaju i ako ima uredno podnesena inicijativa upućena od strane Kluba vijećnika SDA. Koga se oni to plaše , vjerovatno toga da deklaracija i podrška ne budu usvojene jednoglasno, ali to oni najbolje znaju i to građanima nije bitno, njima je važno, a vi ste dužni da im date objašnjene zašto se nije održala ova bitna sjednica Gradskog vijeća.

Ne mora ni biti jednoglasna, neka se jos jednom oslikaju protivnici herojske borbe 5. Korpusa! Ne sazivaju sjednicu koja im je moralna, Statutarna i Poslovnička obaveza, a sa druge strane se bave politikanstvom i traže sazivanje vanredne sjednice Skupštine kantona!

Posebno je degutantno što na saopćenje stavljaju fotografiju generala Dudakovića sa logom A-sda, to je najgori oblik politikanstva i pokušaja pridobijanja politickih poena!

Gospodo ovdje se sudi herojskoj borbi 5.Korpusa, ovdje se sudi odbrani za goli život ovog dijela BiH, ovdje se sudi ljudima koji su herojski vodili tu časnu borbu za opstanak i slobodu. Niko nema pravo da u ovim teškim vremenima na bilo koji način prisvaja i politizira i time čini štetu generalu i ostalim pripadnicima kojima se sudi.

Ovo je vrijeme kad se bez truna primjese politike mora dati sva moralna i materijalna pomoć za dokazivanje nevinosti, ne samo procesuiranima već nevinost i čestitost svim pripadnicima 5.Korpusa, jer ovdje se sudi za pravo na odbranu, život i postojanje naroda koji je živio i živi na prostoru Unsko sanskog kantona!

(Klub vijećnika u GV Cazin)

Related posts