Zaklao suprugu pred kćerkom i bebom, ponašanjem u sudnici šokirao sve

Siniša Radovančev (50), koji je prošle godine ubio svoju nevjenčanu suprugu Biljanu Mijatović (30), juče je u Višem sudu u Pančevu prvi put govorio o stravičnom zločinu koji je počinio i plakao!

Podsjetimo, ubistvu je prethodila kobna svađa između Siniše i Biljane koja je izbila u njihovom stanu u Pančevu, na 30. rođendan ubijene žene. Siniša je jednim ubodom noža u grudi oduzeo život Biljani, majci 12-godišnje Marije, njene kćerke iz prvog braka, i njene i Ljubišine bebe, tada stare svega 20 dana, piše Blic.

Svađa je navodno izbila oko novca, a Siniša je bio pijan. Biljana ga je navodno verbalno napadala, a svađi je prisustvovala i mala Marija, koja je u kuhinju ušla kada je čula da Siniša govori njenoj majci da može da je ubije. Siniša je djetetu rekao da izađe iz kuhinje, nakon čega je na svoju izabranicu potegao nož i zadao joj smrtonosni ubod.

Siniša Radovančev je nakon počinjenog zločina pozvao policiju, mirno izašao ispred zgrade i sačekao patrolu, koja mu je stavila lisice.

Kako je juče rekao pred sudom, Biljanu nikada nije želio da ubije.

– Nikada nisam želeo ni da je udarim, a kamoli ubijem. Žao mi je Biljane, nikada je neću prežaliti… – govorio je Siniša pred sudom.

Siniša je, odgovarajući na pitanja tužilaštva, do detalja govorio o kobnom danu, Biljaninom rođendanu.

– Probudili smo se i čestitali Biljani rođendan. Tog dana dolazili su gosti na ručak, pa smo se dogovarali u koliko sati da naručimo roštilj. Roštilj je bio naručen u 12.30, ali pošto sam morao da odem po njenog oca, donio sam ga oko 13 i Biljana je počela da histeriše da je hladno meso – pričao je Siniša pred sudom.

Kada su ispratili prve goste sa rođendanskog ručka i čekajući druge goste, prema njegovim rečima, izbila je svađa.

– Počela je sa svađom. Otišao sam u kuhinju, a ona me je pratila i nastavila sa svađom, ali je počela i da me fizički napada. Gurao sam je od sebe da bih se odbranio i rekao joj: “Ženo, skloni se, mogu da te ubijem!”. Tada je u kuhinju ušla Marija. Rekao sam djetetu “Idi kod sestre u sobu”, i rekao i Biljani da bi mogla da bude sa djecom. Tada mi je rekla: “Pi.ko jedna, dijete nije tvoje”, i to je posljednje čega se sjećam – rekao je Siniša.

Dok je govorio u sudu, Siniša je zastajkivao usred rečenice kako bi se pribrao. Međutim, nekoliko puta je zaplakao. Pominjao je i svoju bebu, dijete koje je sada ostalo bez roditelja.

U njegovo “zamagljenje uma” spada period kada je u kuhinji posegao za nožem, ubo Biljanu u grudi, nakon čega je pozvao policiju i mirno ih sačekao ispred zgrade. Mala Marija bebicu je iznijela iz stana dok je trajala svađa.

Na pitanja tužiteljke da li se sjeća gdje je stajao nož i kako ga je uzeo, kao i čega se još sjeća nije imao odgovor, uporno se vraćajući na isto što je govorio.

– Od tih njenih riječi sljedeće čega se sjećam jeste hladnoća, hladan vazduh koji me je zapahnuo i policajac koji mi stavlja lisice i njegovih riječi da sam ubio Biljanu.

Siniša je i do detalja pričao o vezi sa Biljanom. Kako ju je upoznao u kafiću u kojem je radila, nakon čega su počeli češće da se druže, a zatim i da žive zajedno.

Konstantne napade sa njene strane joj je opraštao, kaže, jer je imala teško djetinjstvo.

– Živjela je u teškim uslovima i imala oca koji ih je maltretirao. Praštao sam joj napade i smirivao je iz ljubavi, jer mi je na neki način bilo žao zbog svega što je prošla. Polomila mi je jednom i laptop, a jednom je na mene krenula nožem, ali sam se ja izmakao, pa mi je samo isjekla jaknu – rekao je Siniša Radovančev.

Related posts