Vlada FBiH donijela odluku: Suspendiran Solak, mijenja ga Kadribegović

Kako nam je potvrđeno, nakon 5. maja, kada je Solak tražio da ga Vlada suspendira s pozicije direktora, zasjedala je Administrativna komisija koja je podržala prijedlog

Na sjednici Vlade Federacije BiH, koja je u toku, donesena je odluka o suspenziji Fahrudina Solaka, direktora Fedeeralne uprave civilne zaštite. Njega će mijenjati Mustafa Kadribegović koji je do sada bio pomoćnik direktora.

Na dnevnom redu je i prijedlog rješenja o preventivnoj suspenziji Fahrudina Solaka, direktora Federalna uprave civilne zaštite i načelnika Federalnog štaba civilne zaštite, a u kontekstu sporne nabavke 100 respiratora/ventilatora koji su plaćeni 10,5 miliona KM.

Kako nam je potvrđeno, nakon 5. maja, kada je Solak tražio da ga Vlada suspendira s pozicije direktora, zasjedala je Administrativna komisija koja je podržala prijedlog.

Istragu o toj nabavci vodi Tužilaštvo BiH, a prema dostupnim informacijama Solak i Fikret Hodžić, vlasnik firme “Srebrena malina” koja je nabavila resporatore koji su prema vještačenjima neupotrebljivi u jedinicama intenzivne njege, a što je bila potreba u slučaju masovnog broja oboljelih od koronavirusa, sumnjiče se za nekoliko krivičnih djela.

Izvor: Avaz.ba

Related posts