(VIDEO) Prolaznik u Banjoj Luci napao novinara RTRS-a: Vi ste lažovi, fašisti i saučesnici u ubistvu Davida Dragičevića!

Novinar RTRS-a Nikola Marić, poznatiji kao Nidžo Radoznalac, napadnut je danas u centru Banjaluke dok je snimao anketu za emisiju “Računica”.

Naime, prilikom anketiranja nekog od građana, pojavio se čovjek na biciklu koji je tom čovjeku rekao da ne govori ništa novinarima RTRS-a jer su oni lažovi i fašisti.

– Gospodine, nemojte ovima ništa govoriti. Ovo su lažovi i fašisti, marš, rekao je prolaznik pokazujući na novinare RTRS-a.

Farsa se nastavila pitanjem kamermana “šta sam ti ja kriv”, na što je prolaznik rekao da dođe na trg, pa neće biti kriv, pod tim misleći na Trg Krajine gdje se okuplja grupa Pravda za Davida.

Novinar je upitao da li će to isto prolaznik reći i za kameru, a odgovor prolaznika je bio oštar.

– Reći ću vam da mi popušite k****. Ja sam Siniša Mihajlović, a vi ste saučesnici u ubistvu Davida Dragičevića, rekao je, nakon čega je oteo mikrofon Nikoli Mariću, bacio ga na pod, te se odvezao biciklom.

Video ovog događaja možete pogledati ispod.

Podsjećamo, za danas u 18 sati je najavljen veliki protest grupe Pravda za Davida na Trgu Krajine (Davidov trg). Tom prilikom su članovi ove grupe pozvali građane da se okupe i zajedno sa roditeljima ubijenog Davida Dragičevića ponovo zatraže istinu o smrti njihovog sina.

Među građanima se u Banjoj Luci danas osjeća velika napetost, čemu su, bez sumnje, doprinijeli kako predstavnici MUP-a RS-a, koji su do danas ostajali nedorečeni hoće li okupljanje građana zabraniti, jer skup nije prijavljen policiji, ali i provladini mediji koji su prenosili brojne, neutemeljene tvrdnje kako pojedinih političara iz vladajućih struktura tako i nevladinih organizacija bliskih vlasti da bi na skupu mogle da se pojave skupine koje bi izazvale nerede.

Related posts