Velika Kladuša: Sjednica Općinskog vijeća zakazana za 20. februar

U ponedjeljak, 20. februara, biće održana treća redovna sjednica Općinskog vijeća općine Velika Kladuša. Odlučio je to većinom glasova Kolegij Vijeća na sjednici održanoj u ponedjeljak, 13. februara. Pored termina sjednice Kolegij je usvojio i Pregled od 15 materijala koji će se naći na dnevnom redu treće redovne sjednice vijeća, izvještava Radio Velika Kladuša.

Pred velikokladuškim vijećnicima će se naći set materijala o dodjeli općinskih priznanja; Februarske nagrade, plakete, i zahvalnice, te prijedlozi odluka o izmjenama i dopunama Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Prostornog plana Općine Velika Kladuša za period 2001.-2020. godina, kao i o izmjenama i dopunama Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana Općine za period 2002.-2020. godina.

Vijećnici bi trebali razmatrati i Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju JU Centar za socijalni rad Velika Kladuša, Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizovanju JKP „Komunalije“ te nekoliko informacija među kojima je i Informacija o organizaciji i funkcionisanju prevoza učenika u osnovnim i srednjim školama u 2016. godini.

Na dnevnom redu treće redovne sjednice Vijeća Velike Kladuše naći će se i Izvještaj o radu Općinskog vijeća za prošlu godinu koji su članovi Kolegija razmatrali i jednoglasno usvojili.

Related posts