Velika Kladuša: Policiji prijavljeno da je migrant silovao migranta, istraga u toku

Policajci MUP-a Unsko-sanskog kantona istražuju prijavu navodnog silovanja u Velikoj Kladuši, u kojem su učestvovali migranti.

Kako nam je potvrdila Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK, policiji je prijavljeno da je jedan migrant silovao drugog, a radi se o osobama iz Sirije i Palestine.

– Postupa se po prijavi i vodi se kriminalistička istraga. Do sada nema obilježja krivičnog djela, ali tek po okončanju istrage i vještačenja, koje je naložio postupajući tužilac, bit će utvrđeno da li je počinjeno krivično djelo ili je u pitanju lažna prijava – kazala je Galić.

Prema njenim riječima, obje osobe iz ovog slučaja su zabilježene u policijskim evidencijama i dosad su bile sklone narušavanju javnog reda i mira.

Što se tiče migranata koji se nalaze na području USK, dosad je zabilježeno nekoliko slučajeva u kojima je intervenisala policija. U početku su to uglavnom bili međusobni fizički obračuni, a u posljednje vrijeme dolazi i do krađa i teških krađa, u kojima su dijelom oštećeni državljani BiH.

faktor.ba

Related posts