Uživajte u ovom vikendu, onda slijedi promjena: Početkom sedmice snijeg u BiH

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje od 23 do 26 stepeni

U Bosni se danas prognozira postepeno povećanje oblačnosti sa sjeverozapada što će usloviti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko u centralnim i istočnim područjima u poslijepodnevnim satima može pasti veoma malo kiše.

U Hercegovini većinom sunčano. Više oblačnosti jedino na sjeveru Hercegovine.

Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera. Sredinom dana i prema poslijepodnevnim satima u Hercegovini i jugozapadu Bosne prolazno je moguć i jak vjetar.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 9 do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje od 23 do 26 stepeni.

U nedjelju će u Hercegovini biti sunčano. U Bosni većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama je izgledna magla i niska naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 6 do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje od 21 do 24 stepena.

I u ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti više sunčanog vremena prije podne. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni je izgledna magla i niska naoblaka. Od sredine dana se prognozira postepeno naoblačenje sa zapada koje će u noći na utorak usloviti kišu. Na vrhovima planinama može padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 4, na jugu zemlje od 6 do 10. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22 stepena.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Na vrhovima planinama može padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka bit će većinom između 8 i 14, jugu zemlje do 20 stepeni.

Related posts