Uz podršku grada Bihaća i organizacije Muslim Aid 20 plasteničara nabavilo nove plastenike

Današnjim potpisivanjem tripartnog ugovora između gradske uprave Bihaća, humanitarne organizacije „Muslim Aid“ i poljoprivrednih proizvođača koji su se prijavili na javni poziv za dodjelu plastenika od 100m2 sa dodatnom opremom putem sufinansiranja, započela je realizacija još jednog projekta koji za cilj ima povećanje poljoprivredne plasteničke proizvodnje na području Bihaća.

Kako je istaknuto na današnjem potpisivanju, riječ je o projektu kojim su osigurana donatorska sredstva od strane humanitarne organizacije „Muslim Aid“ i grada Bihaća, a u sklopu realizacije projekta „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima“.

„Izabrano je dvadeset korisnika koji će dobiti plastenik površine od 100 m2 i ovo je dobar primjer kako udruženim sredstvima možemo realizirati projekte koji pomažu našim sugrađanima, a u ovom slučaju našim plasteničarima. U slijedećoj sedmici biti će isporuka plastenika, a do tada za sve njih, biti će organizirano i stručno predavanje „- kazao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, zahvalivši se organizaciji Muslim Aid na podršci pri realizaciji projekta.

Ugovore o nabavci plastenika danas su potpisali Fatime Imširović, Haseda Šarić, Damir Baručić, Emir Mešić, Šerif Halavać, Almira Tatarević, Hasan Bećirspahić, Zarif Zulić, Ago Felić, Elvis Čirić, Irfan Rekanović, Osman Bećirspahić, Safeta Kozlica,Fehim Fileković,Fadil Mujagić,Edita Kozlica,Nevresa Pečenković, EkremTevšić, Safet Bečić i Nada Anušić.

Related posts