Uvrede u NSRS-u: Dodik optužio Stanića da mu je tražio pare, a Trivić je nazvao balavicom

Na posebnoj sjednici NSRS-a koja se večeras održava u Banjoj Luci, a koja je sazvana na zahtjev člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika u vezi sa vitalnim entitetskim interesom na dvije odluke Predsjedništva BiH, došlo je do svađe i uvreda.Glavni protagonista je upravo bio Dodik koji je nakon niza optužbi koji je na njegov račun izgovorio šef Kluba SDS-a Miladin Stanić, izašao izrevoltiran za govornicu.

“Pogledaj ga kako izgleda, zarumenio se pobjesnio. Pričaš o brvnu, haj ti na brvno. Nemoj mi dobacivati… Kako vam više ne dosadi da stalno pričate o kriminalu. Izmišljate, vi ste majstor laži…”, bile su, samo neke od Dodikovih riječi upućene Staniću.

Nakon što mu je ovaj dobacio nekoliko novih optužbi, Dodik je nastavio sa prepirkom.

“Jesmo li zajedno sjedili? Jesi li tražio pare da uđeš u SNSD? Meni često ljudi kažu: Onaj Miladin Stanić vozio se prije rata na biciklu u gaćama, a vidite gdje je sada”, izjavio je Dodik, nakon čega ga je prekinuo predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović.

Stanić je rekao da je nejgova stranka spremna za dogovor i jedinstvo ako Dodik povuče prvi zaključak u vezi sa posjetom predsjednika Crne Gore BiH.

“Ako se to ne uradi, ništa nećemo podržati. Ako povučete, razgovarat ćemo o podršci drugom zaključku o Fronteksu”, rekao je Stanić.

Dodik je prethodno imao i verbalni okršaj sa Jelenom Trivić iz PDP-a.

“Toliko ste stvari najavili i odustalli od njih da to čovjek ne može da pobroji. Srpsko jedinstvo? Vi ste pobrkali termin jedinstvo i jednoumlje. Razdvojite jedinstvo od jednoumlja. To vam savjetujem, bit će bolje za vas”, poručila je Trivić.

Nakon toga je Dodik izašao za govornicom i Trivić, između ostalog, nazvao balavicom.

NSRS se treba izjasniti o o povučenom vitalnom entitetskom interesu Dodika kada je riječ o odlukama Predsjedništva BiH o zvaničnoj posjeti predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Bosni i Hercegovini, 2. i 3. marta ove godine, kao i o Dodikovoj kvalifikaciji da je štetna po vitalne interese RS-a i odluka o prihvatanju Sporazuma o statusu između Bosne i Hercegovine i Evropske unije o aktivnostima koje provodi Agencija za evropsku graničnu i obalnu stražu na teritoriji Bosne i Hercegovine (Frontex).

Izvor: Klix.ba

Related posts