Ušla u pogrešan stan: Policajka greškom ubila čovjeka

Policajka koja je ubila knjigovođu u Teksasu identifikovana je nakon što se pojavio novi video u kojem se vidi kako je ušla u njegov dom, a misleći da ulazi u svoj stan.

Tridesetogodišnja Amber Guyger, identifikovana je kao oficirka van dužnosti koja je u četvrtak navečer ubila 26-godišnjeg Bothama Jeana u njegovom stanu na jugu Dallasa.

Snimci koje je na Instagramu postavio komšija prikazuje ženskog uniformisanog oficira kako plače u telefon na šetalištu stambenog bloka. Čuje se kako vrišti: “Oh, Bože!” u telefon prije nego što se udaljila.

Trenutak kasnije, žrtvu izvlače na bolničkim kolicima i ljekari ga očajnički pokušavaju oživjeti.

Policija u Dallasu je u subotu otkrila da je Guyger radila četiri godine u policijskom odeljenju u Dallasu u Odjelu jugoistočne patrole.

Dallas policija je na početku rekla da će tražiti njeno hapšenje, a potom predati predmet Teksasu Rendžersu radi nepristrasne istrage. Teksaški Rendžeri su odložili traženje naloga za optužbe za ubistvo, rekavši da im je potrebno više vremena da istraže informacije koje su se tek nedavno pojavile nakon njihovog razgovora sa oficirem.

Related posts