Uskoro redizajn Chrome pretraživača

Google-ov pretraživač će dobiti redizajn kada njegovo Chrome 69 ažuriranje stigne 4. septembra, a najpopularniji pretraživač na svijetu će imati “novi dizajn na svim operativnim sistemima.”

Još uvijek se ne znaju detalji vizuelnih promjena, ali vjerovatno će dobiti zaobljene tabove iz Material Design-a prikazanog u julu.

Napomene koje stižu iz kompanije navode neke od novih funkcija koje se fokusiraju na Windows integraciju, sigurnost i stabilnost.

“Najvažnije stavke uključuju integraciju Microsoft Windows 10 centra za notifikacije, touchpad navigaciju pokretom na Windows-u i autofill nadigradnja”, kažu u saopštenju.

Što se tiče sigurnosti, uključiće se potpuna integracija Password Alert ekstenzije kako bi sprečila sumnjivim sajtovima da pristupe našim nalozima (i Google i onim koji nisu vezani za Google). Ovo se uklapa u ono što je kompanija rekla o tehnološkim gigantima koji rade šta je u njihovom domenu kako bi zaštitili sve koji koriste veb.

“Pucanja” Chrome pretraživača bi trebalo da budu smanjena jer je “nezavisni kod sada podrazumijevano blokiran”, što znači da se eksterni softver ne može dodati u proces pretraživača (osim ako je privremeno omogućen pristup). Ažuriranje će takođe gurnuti Adobe Flash bliže zaboravu tako što će zatražiti da dozvolimo sajtovima da ga koriste svaki put kada pokrenemo pretraživač – nastavljajući proces nestajanja Adobe Flash-a koji se odvija već godinama.

Google nije odmah odgovorio na zahtjev za daljim komentarima. Chrome je najpopularniji web pretraživač i koristi se više od 59% kada je riječ o web sajtovima, što je izmjereno između jula 2017. i jula 2018. godine, prema analitičkoj kompaniji StatCounter.

(PC/CNET)

Related posts