Umjetnička škola u Bihaću: Sanacijom krova do primjerenih uslova za nastavu

Javnost je svojevremeno bila zgrožena snimcima koji su izašli u javnost, a koji pokazuju uvjete u kojima djeca pohađaju nastavu. Iako sporo, situacija se mijenja. Po drugi put je raspisan tender za izvođača radova koji bi trebao biti poznat za dvije sedmice. Tada će se krenuti u sanaciju krova odnosno izvođenje prioritetnih radova, piše rtvusk.ba.

Kiša koja se slijeva kroz prozor u učionicu dok učenica svira klavir, snimak je koji je prije nešto više od godinu dana zgrozio domaću javnost.

Nakon toga uslijedila su negodovanja roditelja i inspekcijski nalazi koji su jasno dali do znanja da su životi djece i nastavnog osoblja ugroženi. Tada je naložena hitna sanacija krova. Kako nisu imali vlastitog novca, menadžment škole krenuo je u prikupljanje donacija. Na taj način osigurali su nešto manje od 30.000 maraka. Isto toliko dodijeljeno im je odlukom Vlade USK.

Prvi raspisani tender za izvođača radova je poništen zbog prekoračenja cijene radova. To je u međuvremenu usklađeno sa cijenom na tržištu, te se privela kraju sva potrebna procedura bez koje se ne može ući u nužne zahvate na krovnoj konstrukciji. U ovoj školi, kako su nam kazali, priželjkuju da cijeli proces što prije bude završen i da do jačih kiša i snijega krov škole bude saniran.

 

krajna

Related posts