Uhapšeno sedam osoba na bihaćkom graničnom prelazu Izačić

Pripadnici Jedinice granične policije Izačić uhapsili su dvojicu državljana BiH i osobu s područja Kosova zbog sumnje da su u zemlje Zapadne Evrope pokušali prokrijumčariti pet osoba s područja Kosova te državljanina Republike Srbije i državljanina Albanije.

Pomenutih sedam stranih državljana otkriveno je u privatnom objektu na području Bihaća. Radeći na ovom predmetu otkrivena je i falsificirana putna isprava Srbije. O događaju su obaviješteni Sud BiH i Tužilaštvo BiH. Nadležnim tužilaštvima bit će podnijeti izvještaji zbog krivičnih djela krijumčarenje ljudi i falsificiranje isprave.

Istog dana pripadnici ove jedinice oduzeli su putničko motorno vozilo ford, bh. registarskih oznaka, prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić. Prethodno su prilikom granične kontrole uočili nepripadajuće registarske oznake. Vozilom je upravljao F. P. (58) a Tužilaštvu USK, protiv F. P. bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo falsificiranje isprave.

Related posts