Učiniti sve da investitori ostanu u USK

Zbog teške situacije u kojoj se našao farmer i investitor iz Kozarca Jusuf Arifagić u općini Bosanski Petrovac gdje je želio proširiti svoju djelatnost, javnost USK je bila uzbunjena najavom Arifagića da će napustiti naš kanton.

Krajem ove sedmice njegovu farmu u Bosanskom Petrovcu posjetio je Šemsudin Dedić, Federalni ministar poljoprivrede i to je prva zvanična posjeta visokog funkcionera u BiH koji je reagirao ja Jusufove žalbe i najave da će zatvoriti posao.

Ministar Dedić uložio je trud da se u ovom slučaju napravi reda a generalno da se poljoprivrednicima omogući da normalno rade i privređuju u Federaciji i konkretno našem kantonu.

-Ja se nadam da će ministar prenijeti moju poruku tamo gdje treba  i djelovati na način da se država uključi u stvaranju bolje klime u kojoj bi bilo omogućeno poljoprivrednicima da rade ono što najbolje znaju- konstatirao je Arifagić.

Već ove sedmice uslijediće izlasci na teren inspekcijskih službi te bi problem trebao biti riješen, a u konačnici Farma Arifagić ali i druge poželjne investicije, da ostanu u Unsko-sanskom kantonu.

Related posts