U stanu Bišćanina pronađene bombe: Prijetio članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću

Bakir Izetbegović ranije je izjavio da je imao nekoliko prijetnji smrću od kako je na poziciji člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Gostujući u Pressingu, Izetbegović je prvi put konkretno govorio o ovome. Podsjećamo, Izetbegović je ranije kazao da je imao 30-ak prijetnji, od kojih je nekoliko bilo smrću.

Izetbegović nije prijavio niti jednu prijetnju – ali je kazao da su njemu prijavljene.

“Agencija mi je prijavila. Nisam ja prijavio. Ova koja se bavi mojom sigurnošću. Da mi je zaprijetio čovjek iz Bihaća. Da su mu ušli u stan, našli bombe i tako dalje”, kazao je Izetbegović – pa nastavio:

“Da mi je čovjek sa Pala prijetio da će me upucati snajperom. Jer mu je sin poginuo u ratu. Da su ga zatim legitimisali 50 metara od moje kuće. Došao s Pala. Nisam ja te ljude legitimisao nego oni koji se bave mojom sigurnošću i prijavili mi tu stvar”, kazao je Izetbegović za N1.

Institucija mu je to prijavila, kaže – odnosno Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, gdje su pomenuli da je bila 31 prijetnja, od kojih su nekoliko njih bile vrlo ozbiljno.

Kazao je da nije želio prijavljivati i problematizirati nešto “što se nigdje u svijetu ne problematizira”.

“Ako moja žena može stradati zato što sam ja član Predsjedništva, ja ću se pobrinuti da je zaštitim”, kazao je Izetbegović.

“Nigdje na svijetu nemate slučaj da supruga predsjednika nije zaštićena, nisam ja znao da kod nas nije to tako”, kazao je Izetbegović – odgovarajući i na pitanje o aferi “službeni automobil”, nakon kojeg su i otkriveni ovi detalji o prijetnjama Bakiru Izetbegoviću.

Related posts