U Krajini zimski uvjeti: Snijeg stvara velike probleme vozačima

Zbog gustog snijega koji od jutra pada u sjeverozapadnoj Bosni saobraćaj se odvija usporeno i otežano, a zabilježeni su i manji prekidi u snabdijevanju električnom energijom.

Snijeg koji od jutra pada u svim krajiškim gradovima stvorio je značajne probleme u saobraćaju. Iako su na cestama vidljive ekipe zimskih službi, snijeg se zadržava na kolovozima i stvara probleme vozačima.

Prema podacima BIHAMK-a, sporije se saobraća na putevima u zapadnim i centralnim krajevima naše zemlje. Posebno su izdvojili putne pravce Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Kupres-Bugojno i Turbe-Banja Luka.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Izačić.

Iz Civilne zaštite USK kazali su za naš portal da su jutros zabilježeni kraći prekidi u snabdijevanju električnom energijom, no da su svi kvarovi u međuvremenu sanirani.

Na ostalim putevima u BiH vozi se po mokrom i klizavom kolovozu, pa se savjetuje opreznija vožnja. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno u planinskim predjelima. – piše klix.

Related posts