U Bosanskoj Krupi uloženo preko 3 miliona KM, broj projekata realizovanih na USK u stalnom porastu

inoć je u Velikoj Sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi, pred skoro 700 članova i sipmatizera stranke, odražana programsko-izvještajna Skupština Općinskog odbora Stranke demokratske akcije na kojoj je predstavljen izvještaj o projektima realizovanim na području ove općine nakon izbora 2014. godine. Predstavljeni su i kandidati ove organizacije za sve nivoe vlasti.

Kako je istakao predsjednik OO SDA Bosanska Krupa i kandidat za Skupštinu Unsko-sanskog kantona Mehmed Mahmić, u Bosanskoj Krupi su u protekle tri godine realizovani projekti sa viših nivoa vlasti vrijedni preko tri miliona KM, a njihov broj je u stalnom porastu. „Najznačajnije među njima su investicije u unaprijeđenje cestovne infrastrukture. Traju radovi na izgradnji ceste Bosanska Krupa – Arapuša u koju će biti uloženo 450 hiljada KM. Moramo spomenuti i da se privode radovi na školi u Pištalinama koju stanovnici naše općine čekaju preko deset godina. Krupljani su profitirali i od brojnih projekata iz oblasti poljoprivrede“, rekao je Mahmić. On je dodao da je u pripremi još nekoliko infrastrukturnih projekata.

Vlada Federacije je u budžetu za 2018. obezbijedila, između ostalih, 110 hiljada KM za rekonstrukciju i asfaltiranje lokalnog puta u naselju Kubeti.

Mahmić je posebno istakao ulogu Vlade USK i ministra privrede USK Samira Sedića, te Federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića. Kadrovi SDA su u ovom mandatu dokazali da se znaju boriti za ovaj kraj zbog čega i zaslužuju da im građani Krupe pruže podršku 7. oktobra, zaključio je.

krajina.ba

Related posts