U BiH narednih dana nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom

U Bosni i Hercegovini se i narednih dana očekuje nestabilno vrijeme praćeno pljuskovima i grmljavinom.
Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ) temperature će biti izuzetno visoke, a sutra se u Hercegovini očekuje sunčano, u Bosni u popodnevnim satima oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana u Bosni mogući pljuskovi i grmljavina uz jače udare vjetra. Najniža dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna između 26 i 31 stepen.

I drugi dan vikenda, u nedjelju, očekuje se isto vrijeme. U drugoj polovini dana u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Najniža dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna između 26 i 31 stepen.

Početkom sedmice bit će više sunčanog vremena prije podne, dok se u drugoj polovini dana prognozira umjeren razvoj oblačnosti koji bi u Bosni mogao izazvati pljuskove. Očekuje se malo toplije vrijeme tako da će najviša dnevna temperatura ići do 32 stepena Celzijusa.

I u utorak većinom sunčano vrijeme, a u Bosni padavine. Vjetar slab uz najnižu jutarnju temperaturu između 11 i 16, a najvišu dnevnu između 26 i 32 stepena Celzijusa.

Related posts