Tužilaštvo USK obustavilo istražne radnje protiv Trnavcija

U nekoliko navrata do sada ime Genca Trnavcija, profesora na Pravnom fakultetu Univerziteta u Bihaću, vezivalo se za afere uznemiravanja i bludnih radnji nad studenticama.

Profesor Trnavci je bio odlučan u namjeri da dokaže svoju nevinost, tvrdeći da je sve rezulat hajke koju protiv njega vode kriminalne grupe.

Upravo ovih dana obaviješten je da je, zbog nedostatka dokaza, Kantonalno tužilaštvo obustavilo istražne radnje u ovom slučaju. U postupku vođenom protiv njega saslušano je desetak svjedoka, izvršen uvid u obimnu dokumentaciju, a svoj sud iznio je i vještak. Ispostavilo se da je prijava studentice Ervine Piralić bila lažna.

Ovo je, u posljednjih 12 godina, treći slučaj seksualnog uznemiravanja koji se pripisuje profesoru Trnavciju. Svi dosadašnji pokušaji da ga se na taj način diskreditira i onemogući u napredovanju, kaže prof. Trnavci, bili su neuspješni i pali na sudu. Iza svega stoji, kako je naziva, dobro uigrana obrazovna mafija sastavljena od propalih političara, danas loših profesora i menadžera na fakultetima.

S druge strane, rukovodstvo Univerziteta nije podleglo pritisku kriminalnih grupa, a Tužilaštvo je, dodaje profesor Trnavci, svoj posao odradilo profesionalno i neovisno. Iako je ovaj slučaj okončan u njegovu korist, time ne prestaje njegova borba protiv aktera ovog događaja. Već je podnio krivične prijave, uporedo vodi i građanske parnice od kojih, poručuje, ovog puta neće odustati.

(Izvor: RTVUSK)

Related posts