Tužilaštvo BiH će uputit prijedlog pritvora za uhapšene na području Ključa i Cazina u akciji “Bond”

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, prema Sudu BiH u toku dana će biti upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvoje osumnjičenih, a pritvor će biti predložen za osumnjičene Adnana Aličića iz Ključa i Darka Vukovića iz Banjaluke, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Navedeni osumnjičeni su lišeni slobode u akciji provedenoj po nalogu Tužilaštva BiH, a koja se odnosi na procesuiranje osoba osumnjičenih za krivična djela organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Policijski službenici SIPA-e su na širem području Ključa, Cazina, Zenice i Banjaluke, proveli akciju u kojoj su lišili slobode navedene osumnjičene osobe.

Uporedo sa lišenjima slobode izvršeni su pretresi četiri objekata koja koriste osumnjičeni.

Osobe koje su predmet istrage osumnjičene su da su duži vremenski period, tokom 2017. godine, vršili nabavku cigareta poznate marke i veće tržišne vrijednosti na teritoriji BiH, te ih krijumčarili i vršili njihovu prodaju na teritoriji Republike Slovenije i Švicarske.

Tokom provedene istrage, pretresa i lišenja slobode, zaplijenjena je veća količina cigareta, dokaznih materijala i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Tužilaštvo BiH je saopćilo da nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu.

Related posts