Trump prijeti: Ovo vam je upozorenje, inače...

Oglasio se predsjednik SAD-a

“Neka ovo bude upozorenje da ćemo, ako Iran napadne Amerikance ili američku imovinu, mi ćemo napasti 52 iranske mete, od kojih su neke na visokom nivou i veoma značajna za Iran i iransku kulturu. Te mete biće pogođene brzo i veoma teško. SAD više ne želi prijetnje”, napisao je Trump na Twitteru.

Trump je ocijenio da je Iran prilično drzak kada govori o napadima na američku imovinu kao odgovor na ubistvo Solejmanija.

“On je već napadao našu ambasadu i pripremao se da gađa i druge lokacije. Iran već dosta godina ne predstavlja ništo drugo osim problem”, naveo je Trump, prenio je TASS.

Pentagon je ranije potvrdio da je u napadu na aerodromu u Bagdadu ubijen šef iranskih Kuds snaga Qasem Solejmani. Operacija je izvedena po nalogu američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Odmah nakon napada Iranski vrhovni savjet za nacionalnu bezbjednost najavio je “surovu osvetu” protiv onih koji su umiješani u ubistvo, kriveći SAD za napad.

Iranski ministar spoljnih poslova Mohammad Javad Zarif rekao je u razgovoru sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guteresom da su Amerikanci izveli teroristički napad na Iran.

 

Related posts