Trump dječaku: Još vjeruješ u Djeda Božićnjaka? Pa koliko godina imaš?

AMERIČKI predsjednik Donald Trump za Božić je upitao sedmogodišnjeg dječaka vjeruje li i dalje u Djeda Božićnjaka, jer je to u njegovim godinama “malo na granici”.

“Ide li ti u školi? Što ćeš raditi za Božić?” upitao je američki čelnik sedmogodišnjeg Colemana putem telefona iz Bijele kuće. Na pozive je uz Trumpa odgovarala i prva dama Melania.

“Vjeruješ li i dalje u Djeda Božićnjaka? Jer je u sedmoj godini to malo na granici, zar ne?” dodao je potom Trump, nasmijavši se na svoje pitanje.

Tradicija koja traje desetljećima

Američki predsjednik je u kasnijem razgovoru jednom dječaku rekao: “Čujemo se sutra.”

Bijela kuća već desetljećima prima pozive od djece koja se pitaju gdje se u tom trenutku nalazi Djed Božićnjak. Tradicija je nastala kad je u pedesetim godinama prošlog stoljeća pogreška u novinskoj reklami dovela do toga da su djeca na privatni broj zvala vojnog časnika i ispitivala ga o lokaciji najpopularnijeg stanovnika Sjevernog pola.

On je tu pogrešku pretvorio u običaj pa je NORAD – vojna organizacija SAD-a i Kanade za sigurnost zračnog prostora – omogućio djeci da se za Badnjak informiraju o tom važnom pitanju, uključivši u to i Bijelu kuću.

Na sreću sedmogodišnjeg Colemana, NORAD na stranici noradsanta.org omogućava praćenje kretanja Djeda Božićnjaka.

Izvor:index.hr

Related posts