Trik za dobar san: Kako zaustaviti hrkanje s teniskom lopticom

Ovu metodu su mnogi iskušali i kažu da pomaže. Mnogima je spasila ljubavne veze. Sve što vam je potrebno je jedna teniska stara loptica, komad platna, igla i konac.

Hrkanje nije samo neugodno, jer onemogućava ukućanima da spavaju, već može dovesti i do dugotrajnih razmirica među parovima. Partneru postane nemoguće da to sluša svaku noć i drugi dan hodati naokolo neispavan.

Radi se o vrlo jednostavnoj metodi baziranoj na ideji kako onemogućiti onome koji hrče da spava na leđima. Čak ako se u snu i pokuša okrenuti na leđa, to će mu biti toliko neugodno da će se brzo vratiti na bok. Naime, poznato je da ljudi uglavnom prestanu hrkati kada spavaju na boku.

Sve što vam je potrebno je jedna teniska loptica, komad platna, igla i konac. Sašijte od platna torbicu u kojoj će stajati loptica, nešto skroz jednostavno. Stavite lopticu unutra pa to pričvrstite koncem za stražnji dio gornjeg dijela pidžame onoga ko hrče. Loptica na leđima će stvarati neugodu ako pokuša spavati na leđima, pa će mu nakon nekog vremena prijeći u naviku da spava samo na lijevom ili desnom boku.

Kada dođe vrijeme za pranje pidžame, izvucite konac iz torbice s lopticom i prišijte je na drugu. Možete i na svakoj pidžami napraviti džep sa zatvaračem i samo ubacivati lopticu u njega.

Related posts