Tri slučaja porodičnog nasilja na području Krajine: Supruge u Bihaću, Sanskom Mostu i Velikoj Kladuši prijavile muževe zbog zlostavljanja

Da je porodično nasilje, u ovom slučaju nasilje nad ženama, sve učestalije u Krajini, dokaz je i broj prijava koje svakodnevno stižu policijskim stanicama širom Krajine. U toku jučerašnjeg dana, policijske stanice na području Krajine zaprimile su tri prijave porodičnog nasilja. Kako piše u izvještaju MUP-a USK, u svakom od ovih slučajeva počinjeno je nasilje nad ženama.

Bihać

Dana 28.09.2017. godine, PS obratila se H.S. rođena 1983.godine, koja je prijavila fizički napad prema sebi od strane supruga H.S.rođen 1983.godine. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Nasilje u porodici“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać.

Sanski Most

Dana 28.09.2017.godine, PS obratio se K.H.rođen 1966.godine koji je prijavio da je došlo do fizičkog obračuna između njega i njegove nevjenčane supruge J.A. rođene 1984.godine. Uviđajnim radnjama utvrđeno da je lice K.H nakon verbalnog sukoba fizički napao svoju nevjenčanu suprugu. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Nasilje u porodici“ nastavljaju istražitelji OKP PS Sanski Most.

 

Velika Kladuša

Dana 28.09.2017. godine, PS obratio se V.S. rođena 1996.godine koja je prijavila fizički napad od strane supruga V.S.rođen 1980.godine. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Nasilje u porodici“ nastavljaj istražitelji OKP PS Velika Kladuša.

Related posts