Tradicionalno druženje sanskih lovaca

Više od dvije stotine sanskih lovaca i njihovih gostiju okupilo se protekle subote na poznatom sanskom izletištu Vrše, čime je ozvaničen početak nove lovne sezone koja će trajati u naredna tri mjeseca.

Članovi Lovačkog društva „Sana“ svake godine okupljanjem i velikom feštom obilježavaju početak nove lovne sezone, a ovaj događaj je poslužio i kao prilika za planiranje narednih lovnih i drugih aktivnosti. Prema riječima predsjednika lovačkog društva Sanski Most, Senada Kljajića, u proteklom periodu učinjeni su značajni napori na planu obogaćivanja lovišta unošenjem nove divljači.

On je dodao kako će u narednom periodu ovo lovačko društvo raditi na razvoju lovnog turizma i promociji prirodnih i turističkih destinacija.

Sanske lovce su podržali i načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović i federalni poslanik, Asim Kamber koji je istakli kako će lokalna vlast i dalje nastaviti pružati podršku lovačkom društvu, posebno kada su u pitanju nastojanja da se razvije lovni turizam od koga bi i lokalna zajednica imala koristi.

Lovačko društvo „Sana“ spada među najorganizovanije u Bosni i Hercegovini i ima oko devet stotina članova. Također, sanski lovci gospodare prostorno jednim od najvećih lovišta na području Bosne i Hercegovine koje se prostore na površini od oko 60 hiljada hektara.

Related posts