Superheroji od danas brane Zemlju

Epsko ostvarenje “Justice League”, koje je okupilo najveće superheroje, od danas je na repertoaru domaćih i svjetskih bioskopa.

Film je režirao Zek Snajder, a kao slavni superheroji nastupaju: Ben Aflek kao Betmen, Henri Kavil kao Supermen, Gal Gadot kao Vonder Vomen, Ezra Miler kao Fleš, Džejson Momoa kao Akvamen te Rej Fišer kao Kiborg.

Motivisan obnovljenom vjerom u čovječanstvo i nadahnut Supermenovim nesebičnim činom, Brus Vejn zatražio je pomoć svoje nove saveznice Dajane Princ, kako bi se suprotstavili još većem neprijatelju.

Betmen i Vonder Vomen zajedno će tražiti i regrutovati tim metaljudi, koji će se suočiti s novom prijetnjom. Međutim, uprkos tome što su okupili dosad neviđeni tim heroja, možda je već prekasno da se spasi planeta od napada katastrofalnih razmjera.

U filmu opet nastupaju Ejmi Adams kao Luis Lejn, Džeremi Ajrons kao Alfred, Dajan Lejn kao Marta Kent, Koni Nielsen kao Hipolita i Džo Morton kao Sajlas Stoun, a prvi put se pojavljuju J.K. Simons kao načelnik Gordon, Ciaran Hinda kao Stepenvulf i Amber Herd kao Mera.

Scenario za film napisali su Kris Terio i Džos Vedon, a priču su osmislili Kris Terio i Zek Snajder prema likovima iz “DC comics” stripova i Supermenu, kojeg su stvorili Džeri Siegel i Džo Šuster.

U filmu “Justice League” Zemlju napada zlokobna vanzemaljska sila, drevni neprijatelj koji želi iskoristiti smrt Supermena, zbog koje je naša planeta ostala nezaštićena. Kako bi spriječili potpuno uništenje čovječanstva, Betmen i Vonder Vomen moraju uvjeriti druge metaheroje da se udruže i zajedno bore za naš svijet.

Prvu recenziju filma su napisali novinari “Washington posta”. Oni ističu da film nastavlja tamo gdje je stalo ostvarenje “Betmen protiv Supermena”.

Related posts