Šumski bijeg od gradskog betona: Velika Kladuša dobija pješačku stazu

Planinarsko društvo „Velika Kladuša“ i Biciklistički klub „Krajišnik“ Velika Kladuša ovih dana aktivno rade na čišćenju i uređenju pješačke staze prema Starom gradu Velika Kladuša. Tako su u nedjelju, 12. novembra, nastavljeni radovi na uređenju staze koja se proteže idealnim šumskim i prirodnim ambijentom. Učešće u akciji uzelo je dvadesetak zaljubljenika u prirodu, koji svojim volonterskim radom žele pokloniti Velikoj Kladuši jedno uživanje u prirodi, a koje je udaljeno samo nekoliko minuta nadomak grada.

Ukupna dužina staze iznosi 670 metara. Biće ovo odlična ruta za ljubitelje prirode i šetnje, od centra do Starog grada, Zagrad i povratak u sami centar. Jedan od učesnika akcije, Dževad Duraković…

Akcija će shodno vremenskim prilikama biti nastavljena i u narednom periodu, gdje možete svojim radom i doprinosom uzeti učešće i boraviti na svježem zraku. Zanimljiva atrakcija za sve posjetioce na ovoj dionici, biće i kameni bunker.

 

Po završetku planiranih radova Velika Kladuša će dobiti prvu pješačku stazu ovakvog tipa u užem urbanom dijelu grada Velika Kladuša koju će moći koristiti svi građani općine Velika Kladuša u svakodnevnoj šetnji i rekreaciji uživajući u prirodnom i zdravom šumskom ambijentu u samom centru grada. Staza će biti označena, uređena i opremljena oznakama, klupama za odmor i kantama za smeće. – piše rvk.

Related posts