Šta je Ferguson pričao o Pogbi? Samo da su ga slušali

Bukti rat između menadžera Manchester Uniteda i veznog igrača Paula Pogbe, a kako vrijeme prolazi potpuno je jasno da je odluka Alexa Fergusona da se svojevremeno odrekne usluga francuskog reprezentativca bila ispravna.

Pogba je prošlog vikenda poslije remija sa Wolverhamptonom na Old Traffordu kritikovao defanzivni stil igre svog tima i to je bila samo još jedna epizoda u sukobu sa portugalskim trenerom koji ga je prije dva ljeta vratio u klub za tada rekordnih 100 miliona eura.

Mourinho je na kritike odgovorio tako što mu je oduzeo kapitensku traku, a legendarni Paul Ince je poslije neprijatne scene na treningu Uniteda izjavio da je ubijeđen da je klub već odlučio da se u januarskom prijelaznom roku otarasi francuskog reprezentativca.

Legendarni sir Alex Ferguson još prije šest godina upozoravao na Pogbin karakter, a naglasio je i da Francuz i njegov agent Mino Raiola nisu poklazali poštovanje prema klubu sa Old Trafforda.

“Pogba je potpisao za Juventus prije mnogo vremena koliko ja znam. To je pomalo razočaravajuće jer mislim da nam nije pokazao nikakav respekt,” izjavio je Ferguson.

“Da budem iskren, ako su njih dvojica (Pogba i Raiola) naučili da se tako ponašaju, sretan sam što su daleko, daleko od nas.”

Trofejni trener je kasnije u autobiografiji napisao:

“Postoje jedan ili dva fudbalska agenta koje jednostavno ne volim. A, Mino Raiola, Pogbin agent, jedan je od njih”, istakao je Ferguson.

Pogba se četiri godine kasnije vratio u Manchester United.

/N1

Related posts