Srbija ostala bez izbornika? Odveo ih je na Svjetsko prvenstvo, a onda su ga potjerali zbog legende

NOGOMETNA reprezentacija Srbije je trenutno bez izbornika, javljaju svi srpski mediji, iako vijest o raskidu suradnje još uvijek nije službena. Naime, FSS ne želi više na klupi Slavoljuba Muslina koji je odveo reprezentaciju Srbije na Svjetsko prvenstvo.

Muslin je ostvario jedini postavljeni cilj i nakon osam godina vratio Srbiju na Svjetsko prvenstvo, ali u Savezu navodno nisu bili zadovoljni kako je reprezentacija igrala u posljednje dvije kvalifikacijske utakmice protiv Austrije i Gruzije.

Druga verzija je da se njegovim tjeranjem pravi prostor za Dragana Piksija Stojkovića, jednu od najvećih legendi ex-yu nogometa. Stojković trenutno obavlja dužnost trenera kineskog kluba Guangzhou R&F, a tamo zarađuje oko pet milijuna eura po sezoni. U Kini je dvije godine, a ranije je pet godina vodio japansku Nagoyu.

Navodno će Stojković voditi reprezentaciju već za 15 dana u prijateljskoj utakmici protiv Kine. U ponedjeljak bi se trebao objaviti popis igrača za tu utakmicu, ne zna se tko će objaviti popis, a izvjesno je samo da to neće učiniti Muslin.

Srpski mediji javljaju kako je ostalo samo da se Savez i Muslin dogovore oko odštete. Za raskid suradnje nude mu šest plaća i premiju za plasman na Svjetsko prvenstvo, a Muslin traži više. Pregovori su u tijeku.

“Donio sam vam 15 milijuna dolara”, navodno je rekao Muslin čelnicima Saveza nakon što su mu rekli da neće voditi reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu.

Prvi ljudi Saveza od Muslina su ranije tražili da napravi smjenu generacija u reprezentaciji, a on je to odbio. U Stojkoviću vide dovoljno hrabru osobu za takav potez.

Related posts