Spektakularno finale u zakucavanju: Preskočio diva od 226 cm ali nije pobijedio

Miamijev košarkaš Derrick Jones Jr pobijedio je u veoma zanimljivom takmičenju u zakucavanju na All-Star vikendu u Chicagu.

On je u finalu bio bolji od košarkaša Orlanda Aarona Gordona koji je također bio sjajan, a mnogi su na društvenim mrežama mišljenja da je i on mogao biti pobjednik i da to nijednog trenutka ne bi bilo nezasluženo.

Kada je Gordon preletio i zakucao preko Bostonovog igrača Tacka Falla, visokog 226 cm, činilo se da će upravo on uzeti pobjedu, no dobio je 47 poena što mu u konačnici sa 247 osvojenih bodova nije bilo dovoljno za pobjedu.

Ovaj finalni duel u zakucavanju proglašen je jednim od najboljih u historiji, posebno iz razloga što su obojica dobijala maksimalne ocjene i da su na kraju obojica dobila nagradu, definitivno ne bi bilo nezasluženo.

U finalu “Skills Challenge” slavio je košarkaš Miamija Bam Adebayo koji je bio bolji od Domantasa Sabonisa. Što se tiče takmičenja u šutiranju trojki, pobjednik je na kraju bio košarkaš Sacramenta Buddy Hield koji je u finalnoj seriji imao 27 bodova, jedan više od Devina Bookera.

Izvor: Klix.ba

Related posts