Spektakularan žrijeb: Najmanje dva superderbija, na koga će Džeko i Pjanić?

Oči evropske sportske javnosti danas u 12 sati bit će uperene prema Nyonu, gdje će biti obavljen žrijeb četvrtfinala Lige evropskih prvaka.

U bubnju će biti osam velikana evropskog fudbala U bubnju će biti osam velikana evropskog fudbala
U bubnju će se naći osam evropskih velikana, a već sada je izvjesno da su zagarantovana dva superderbija. To su Barcelona, Real, Bayern, Juventus, Manchester City, Liverpool, Roma i Sevilla.

Roma i Sevilla su najpoželjniji protivnici, a ukoliko kuglice spoje ova dva protivnika, onda su zagarantovana tri superderbija. Zanimljivo, klubovi koji će igrati završnicu elitnog takmičenja na Starom kontinentu zajedno imaju 29 titula evropskog prvaka.

U ovoj fazi takmičenja žrijeb je totalan, odnosno svako može igrati protiv svakoga, pa je tako moguć i El Clasico. Za navijače u našoj zemlji posebno će biti zanimljivo pratiti žrijeb Juventusa i Rome, za koje nastupaju dvojica bh. reprezentativaca Miralem Pjanić i Edin Džeko. Žrijeb četvrtfinala možete pratiti na OBN televiziji.

Prve utakmice četvrtfinala igrat će se 3. i 4. aprila, a revanši su sedam dana kasnije. Nakon toga slijedi žrijeb polufinala (13. aprila), a utakmice će se igrati 24. i 25. aprila, te 1. i 2. maja.

Veliko finale igra se 26. maja na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

faktor.ba

Related posts