Smartphone OnePlus 6T posjeduje senzor za otisak prsta integrisan u ekran

Kompanija OnePlus je potvrdila da će njen naredni smartphone u ovoj godini biti OnePlus 6T koji će imati senzor za otisak prsta integrisan u ekran.
OnePlus je implementaciju pomenute tehnologije nazvao “Screen Unlock”.

“Smartphone otključavamo mnogo puta tokom dana, a Screen Unlock smanjuje broj potrebnih koraka za obavljanje ove aktivnosti. Dodavanjem ove mogućnosti ostalim koje služe za otključavanje smartphonea kao što je Face Unlock korisnici imaju opciju da otključaju ekran na brz način”, saopćeno je iz kompanije OnePlus.

Prošle sedmice se na internetu pojavila fotografija pakovanja smartphonea OnePluis 6T, a na njoj se moglo vidjeti da 6T izgleda slično Oppu F9, što znači da je zub ekrana smartphonea OnePlus 6 znatno smanjen.

Slogan za novu opciju je “unlock the speed” (otključaj brzinu), a kako bi se smartphone uspješno otključao, odnosno uspješno identificirao otisak, prst je potrebno staviti na osvijetljeno mjesto ekrana. Ova opcija je moguća samo na OLED ekranima, jer LCD ekrani nisu dovoljno tanki. Ipak, zbog dodavanja dodatnih komponenti je model 6T deblji od modela OnePlus 6.

Senzor integrisan u ekran smo već vidjeli, a takav smartphone su proizvele druge kompanije među kojima je Vivo.

OnePlus 6T će biti predstavljen prije kraja godine.

Related posts