Slučaj Agrokor: Uhapšeno 12 osumnjičenih, Todorići nedostupni

U izvidima vezanima uz navodne nezakonitosti u Agrokoru u ponedjeljak je uhapšeno 12 osoba, tačnije svi osumnjičeni osim osnivača posrnulog koncerna Ivice Todorića te njegovih sinova Ante i Ivana koji nisu u Hrvatskoj.

Uz Tododorića i njegove sinove osumnjičeni su Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Hapšenje 12 osumnjičenih u ponedjeljak navečer potvrdilo je i Ministarstvo unutarnjih poslova, koje je objavilo da protiv uhapšenih “planira podnošenje kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela”, javlja Hina.

“Uhapšene osobe će se dovesti pritvorskom nadzorniku, a tri osobe su nedostupne”, objavio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Related posts