Sloga se pojačava: O Ibričiću odlučuje novi trener koji će biti imenovan do ponedjeljka

FK Sloga iz Siminog Hana izborila je plasman u Premijer ligu BiH, a u klubu su ozbiljno pristupili poslu i već su počeli sklapati igrački kadar.

Ekipu su već pojačali golmani Adis Nurković i Vernes Fejzić, te iskusni veznjaci Miloš Stojčev i Adnan Šećerović. No, na tome se ne žele zaustaviti. Za Faktor je potvrđeno da su obavljeni pregovori sa Senijadom Ibričićem, bivšim reprezentativcem BiH, koji je u prošloj sezoni nastupao za Domžale.

– Obavili smo razgovore sa Ibričićem, upoznali smo ga sa ciljevima kluba, ali o njegovom eventualnom angažmanu odlučit će novi trener. Igrači koji su došli do sada ranije su dogovoreni, a ostala pojačanja, odnosno još nekoliko ključnih igrača, angažovat ćemo nakon što to “odobri” novi trener – kazao je za Faktor Almir Husić, sportski direktor FK Sloga.

Iako se danas pojavila informacija da će ekipu preuzeti srbijanski stručnjak Ljubinko Drulović, Husić je naglasio da Sloga još nema trenera.

– Trener još nije imenovan. U opciji su četiri imena (razgovori obavljeni sa Drulovićem, Amarom Osimom, Slobodanom Starčevićem i Matom Neretljakom), a odluku ćemo donijeti u ponedjeljak, nakon što se sastane Upravni odbor – istakao je Husić.

Izvor: Faktor

Related posts